FOTO SERIE: Grote brand bij restaurant in centrum van Leek

Geplaatst op 24 mei 2023, om 11:17 uur

LEEK – In het Groningse Leek heeft woensdag een grote brand gewoed in een restaurant aan de Tolberterstraat. De brand brak vermoedelijk uit in de keuken van het Chinese restaurant, waarna het vuur zich snel verspreidde. Iets voor 14.30 uur werd het sein brand meester gegeven en begon de brandweer met nablussen. Omwonenden kunnen volgens de brandweer nog wel last hebben van de rook.

Bij de brand, waarvan hulpdiensten rond 10.30 uur de eerste melding kregen, kwam veel zwarte rook vrij. Om die reden werd woensdagochtend een NL-Alert verstuurd. De waarschuwing om ramen gesloten te houden werd rond 14.30 uur ingetrokken. Ook kan eventuele mechanische ventilatie weer worden ingeschakeld, aldus de brandweer.

Toen de brandweer woensdagochtend bij het getroffen restaurant aankwam, was daar niemand meer aanwezig, zegt een woordvoerder. Het restaurant bevindt zich in een dichtbebouwde straat in het centrum van Leek. Er staan meerdere horecagelegenheden en winkels naast. De brandweer vreesde dat het vuur zou overslaan op die panden, maar dat is niet gebeurd.

Omdat het restaurant in een oud pand is gevestigd en het vuur snel om zich heen greep, zette de brandweer vier extra blusvoertuigen in, bovenop de vier blusvoertuigen en hoogwerkers die in de ochtend al ter plaatse waren. Het was uiteindelijk niet nodig om die in te zetten, zegt de woordvoerder. Wel werd een sloopbedrijf ingeschakeld om delen van het getroffen pand te slopen, zodat het gemakkelijker werd om te blussen.

Foto’s en video: EK Graphics

 

Reacties

reacties