Grote woonboerderij verwoest door brand

Geplaatst op 27 mei 2023, om 08:31 uur

BURUM – Vrijdagavond heeft er een grote uitslaande brand gewoed bij een woonboerderij aan de Keegensterweg in Burum. Brandweerkorpsen uit Friesland en Groningen werden opgeroepen voor de brand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak.

Rond 18:20 uur kwam de melding van de brand binnen bij de meldkamer. Brandweer eenheden uit Grijpskerk, Buitenpost, Burgum, Dokkum en Zoutkamp werden direct gealarmeerd. Ter plekke woedde een brand op het dak van een woonboerderij waar zestig zonnepanelen op lagen. Van de zonnepanelen zijn deeltjes in een naastgelegen weiland terecht gekomen. Uit nader onderzoek bleek dat er bij de brand asbest is vrijgekomen.

Ondanks de snelle en grote inzet van de brandweer kon niet voorkomen worden dat de woonboerderij volledig afbrandde. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Foto’s Jelke Jongsma/Nieuwsuitkollum.nl

 

Reacties

reacties