Gemeente Groningen maakt zich zorgen over veiligheid in stadion

Geplaatst op 16 mei 2023, om 16:21 uur

GRONINGEN – De gemeente Groningen maakt zich zorgen over de veiligheid in het voetbalstadion van FC Groningen. Volgens een gemeentewoordvoerder mag de thuiswedstrijd tegen Sparta volgende week zondag (28 mei) alleen plaatsvinden als de raad van commissarissen van FC Groningen de veiligheid in het stadion kan garanderen en de gemeente ook weet hoe de club dat gaat doen. Na gesprekken neemt de gemeente naar verwachting eind deze week een besluit over de vergunning voor het duel.

Recent waren meerdere incidenten in het betaald voetbal. Zo gooiden supporters rookbommen op het veld tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax. Ook rende een man het veld op met een spandoek. De gemeentewoordvoerder noemt de incidenten van afgelopen zondag “een dieptepunt”. De veldbestormer en vijf andere fans zijn door de politie opgepakt en inmiddels weer vrijgelaten. Het duel werd gestaakt vanwege de incidenten en is dinsdagmiddag verdergegaan zonder publiek.

Het duel tegen Sparta is de laatste thuiswedstrijd van de club uit Groningen dit seizoen. Mogelijk mag de wedstrijd alleen doorgaan onder voorwaarden, zoals voetballen zonder publiek. FC Groningen is al zeker van degradatie uit de Eredivisie.

facebook

Reacties

reacties

Door: ANP