Er zijn zondag geen FC Groningen supporters welkom in Arnhem

Geplaatst op 17 mei 2023, om 15:00 uur

ARNHEM – Vitesse ontvangt komende zondag deen FC Groningen-supporters in het GelreDome. Dat hebben de politie, het Openbaar Ministerie, Vitesse en de gemeente Arnhem in samenspraak besloten. Het besluit is genomen nadat afgelopen zondag de wedstrijd FC Groningen-Ajax na negen minuten al gestaakt moest worden omdat supporters meerdere rookbommen op het veld gooiden.

Het ging dit seizoen al niet goed bij FC Groningen. De club degradeerde en de supporters kwamen in opstand. Bij meerdere mis dit seizoen met de supporter en afgelopen weekend werd de wedstrijd tegen Ajax binnen 10 minuten al gestaakt. Dat leverde onder andere huilende kinderen op de tribune op.

“En wij willen vooral dat voetbal een volksfeest is. Wij willen bij deze wedstrijd gewoon vaders en moeders met kinderen in het publiek. Wij willen niet meemaken dat de wedstrijd na 10 minuten gestaakt wordt”, zegt de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch.

Het is een van de redenen waarom de supporters niet welkom zijn. De beslissing is ook genomen op basis van informatie van de politie van Groningen en de club FC Groningen.

Reacties

reacties