Brand in elektrakast zorgt voor stroomstoring

Geplaatst op 12 mei 2023, om 18:20 uur

WASKEMEER – Op vrijdagmiddag brak er brand uit in een trafo-huis op het erf van een boerderij aan de Schansdijk in Waskemeer.

Door de brand ontstond er in de omgeving een stroomstoring die minder dan 50 huishoudens trof. Liander, de netbeheerder, kwam ter plaatse om de stroom uit te schakelen. Vervolgens begon de brandweer met blussen. Naar schatting waren zo’n 50 aansluitingen de dupe van de storing. De omvormers in het trafo-huis waren allemaal uitgebrand of gesmolten. Volgens Liander zal de storing naar verwachting om 18.45 uur verholpen zijn.

Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand was. De brandweer heeft de situatie onder controle gekregen en zal onderzoeken wat er precies is gebeurd.

Foto’s: EK Graphics


Reacties

reacties