Man rijdt in op nieuwe vriend van ex-vriendin bij tankstation in Hoogeveen en slaat met kettingslot

Geplaatst op 5 april 2023, om 12:55 uur

HOOGEVEEN – Een man uit Hoogeveen stond voor de rechter nadat hij in september vorig jaar opzettelijk op de nieuwe vriend van zijn ex inreed. Volgens de advocaat handelde de man uit liefde voor zijn kinderen en vanwege het gemis van hen. Hij beweerde dat het niet zijn bedoeling was om de man te raken, maar de officier van justitie betoogde dat uit camerabeelden bleek dat de man recht op zijn doelwit afreed en niet remde.

De man zag de auto van zijn ex-vriendin staan bij een tankstation en keerde om vervolgens recht op de nieuwe vriend van de vrouw af te rijden. Het slachtoffer kon nog net opzij springen voordat de auto tegen de gevel van het tankstation knalde. Vervolgens achtervolgde de man het slachtoffer en sloeg hem met een kettingslot. De nieuwe vriend raakte gewond aan zijn voorhoofd.

De officier van justitie eiste 24 maanden cel, waarvan vijftien voorwaardelijk, voor poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en vernieling van de muur. Ook eiste hij zes maanden rijontzegging vanwege het gebruik van de auto als wapen. De man is eerder veroordeeld voor geweld tegen zijn ex en moet daarom nu alsnog twee maanden celstraf uitzitten.

De verdachte beweerde dat hij probeerde te remmen en het slachtoffer niet wilde raken, maar technisch onderzoek toonde aan dat er niets mis was met de remmen van de auto. De man is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard vanwege een stoornis en de officier van justitie wil dat hij zich laat behandelen.

De man handelde uit pure onmacht tijdens het incident bij het tankstation, aldus zijn verklaring. Hij maakte zich zorgen om zijn kinderen, omdat de nieuwe vriend van zijn ex drugs zou hebben gebruikt in hun bijzijn en zijn zoontje gedwongen zou hebben varkensvlees te eten en bier te drinken. Hij voelde zich niet gehoord door instanties die betrokken waren bij het gezin en zag zijn kinderen te weinig.

De rechter doet op 19 april uitspraak en het slachtoffer heeft recht op 1500 euro schadevergoeding. De officier van justitie wil ook dat de verdachte een contactverbod krijgt.

Reacties

reacties