18.000 koeien komen om bij Friese boer in Texas

Geplaatst op 14 april 2023, om 16:03 uur

TEXAS – Op een boerderij van de Friese melkveehouder Frank Brand in Texas zijn bij een grote explosie ongeveer 18.000 koeien omgekomen. Een werknemer raakte ernstig gewond en verkeert in levensgevaar. Het is de dodelijkste boerderijbrand voor vee in de geschiedenis van Texas.

De oorzaak van de explosie is nog niet vastgesteld, maar het zou kunnen zijn dat een vonk, ontstaan bij de machines in combinatie met methaangas, de explosie heeft veroorzaakt. De landbouwcommissaris Sid Miller heeft aangegeven dat het onderzoek en de opruiming behoorlijk wat tijd in beslag kunnen nemen.

Toen de brandweer en politie ter plaatse kwamen, bleek dat er één persoon binnen vastzat. De werknemer is gered en naar een ziekenhuis gevlogen.

Reacties

reacties