Vandalen gooien bloempotten om en stichten brand op schoolplein

Geplaatst op 4 maart 2023, om 19:36 uur

GRONINGEN – Op het schoolplein van de Prins Johan Friso Mythylschool aan het Dilgtplein in Haren heeft vanmiddag vermoedelijk een groep vandalen flink huisgehouden. Meerdere bloempotten werden omgegooid en in brand gestoken, waardoor er flinke schade ontstond.

De politie kwam ter plaatse en heeft met behulp van brandblussers de vlammen weten te doven. De brandweer werd opgeroepen voor een nacontrole en nablussing, om er zeker van te zijn dat het vuur niet opnieuw kon oplaaien. Gelukkig wist de brandweer de situatie snel onder controle te krijgen en is verdere schade voorkomen.

De schade aan het schoolplein is echter aanzienlijk. Meerdere bloempotten zijn volledig vernield en ook het schoolplein heeft flinke schade opgelopen. Daarnaast heeft de brand voor de nodige rookontwikkeling gezorgd, waardoor het pand van de school flink onder de rook kwam te staan. De politie heeft direct na de brand een onderzoek gestart naar de daders. Het is nog onduidelijk wie er verantwoordelijk is voor deze vernielingen en brandstichting. De politie roept getuigen op om zich te melden, zodat zij de daders kunnen opsporen.

Foto’s: Rick

 

Reacties

reacties