Bewoners flat na explosie voorlopig niet naar huis

Geplaatst op 12 maart 2023, om 07:00 uur

OOSTERWOLDE– De inwoners van het flatgebouw in Oosterwolde die zaterdagavond na een vermoedelijke gasexplosie hun woningen uit moesten, kunnen voorlopig niet terugkeren. De veiligheidsregio Frŷslan meldt dat het pand te onveilig is om te betreden. Maandag bekijken de gemeente Ooststellingwerf, waartoe het dorp behoort, en woningbedrijf WoonFriesland wat de vervolgstappen zijn.

Het gaat om zo’n twintig bewoners van de in totaal dertien woningen van het complex aan de Gijenham. Zij zijn overgebracht naar het gemeentehuis en er wordt nog bekeken waar ze de nacht zullen doorbrengen.

Door de explosie liep een persoon brandwonden op, maar kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. De explosie gebeurde in een woning op de bovenste verdieping van de flat en veroorzaakte scheuren in de zijmuur. De brandweer spreekt van een “ernstige beschadiging”.

De woning is aangemerkt als plaats delict omdat onderzocht moet worden wat de oorzaak is van de vermoedelijke gasexplosie. De bewoners van de woning worden gehoord.

LEES OOK: UPDATE: Gasexplosie in appartementencomplex

Foto’s: Zo-Nieuws.nl

Reacties

reacties