Deel centrum Assen ontruimd na diefstal koperen gasleiding

Geplaatst op 6 maart 2023, om 21:33 uur

ASSEN – Een deel van het centrum van Assen is afgesloten vanwege onderzoek naar een gaslek. Het gaslek zou zijn ontstaan in een woning aan de Torenlaan, waardoor de omliggende panden volgens omstanders zijn ontruimd. Het is nog niet bekend hoeveel mensen tijdelijk hun woning hebben moeten verlaten.

De brandweer is ter plaatse om te meten of er daadwerkelijk sprake is van een gaslek. Volgens de politie en de brandweer gaat het om een leegstaande woning waarvan de bewoner geruime tijd geleden overleden is. Enexis, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de gas- en elektriciteitsvoorziening, en een ambulance zijn ook ter plaatse. Er wordt gespeculeerd dat de oorzaak van de lekkage diefstal van de koperen leidingen zou zijn, maar dit is nog niet bevestigd door de politie of de brandweer. Op dit moment is er opgeschaald naar grip 1, wat betekent dat meerdere hulpdiensten zijn opgeroepen om bij de situatie te assisteren.

Het is momenteel nog onduidelijk hoelang het afgesloten gebied afgesloten zal blijven. De politie adviseert mensen om uit de buurt te blijven en hun ramen en deuren gesloten te houden.

Foto’s Persbureau Drenthe


Reacties

reacties