Bestuurder autoambulance onder invloed veroorzaakt ongeval

Geplaatst op 2 maart 2023, om 21:40 uur

HEERENVEEN – Op donderdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een autoambulance en een personenauto op de Weinmakker in Heerenveen. Het ongeluk gebeurde op de kruising met Skrynmakker, waar de bestuurder van de autoambulance geen voorrang verleende aan de personenauto. Hierdoor kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing.

Na het ongeval werden de hulpdiensten met spoed gealarmeerd. Ambulancepersoneel, de brandweer en politie kwamen ter plaatse voor een melding van aanrijding letsel. Gelukkig bleek niemand bekneld te zitten en was de hulp van de brandweer niet nodig. Beide automobilisten zijn behandeld door ambulancepersoneel en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Naast het verlenen van medische hulp, heeft de politie bij beide bestuurders een blaastest afgenomen. Hierbij blies de bestuurder van de autoambulance G/F, wat betekent dat hij meer dan 650 Ug/l blies, terwijl de wettelijke limiet op 220 Ug/l ligt. Om deze reden is het rijbewijs van de man ingevorderd en is er in het ziekenhuis een bloedtest gedaan door een GGD-arts.

Reacties

reacties