Twee doden en twee vermisten na aanvaring tussen snelboot en watertaxi Terschelling

Geplaatst op 21 oktober 2022, om 08:29 uur

Terschelling – Op de Waddenzee bij Terschelling is vrijdagochtend een aanvaring geweest tussen een snelboot en een watertaxi. Volgens de schipper van de watertaxi zijn er nog twee personen vermist, zo gaf hij aan bij de hulpdiensten. Er zijn volgens de Veiligheidsregio twee dodelijke slachtoffers te betreuren. 

De hulpdiensten schaalden massaal op en zijn met reddingsboten, helikopters, meerdere brandweereenheden en ambulances ter plaatse. Het incident is geclassificeerd als GRIP 3.

Het ongeval heeft enkele honderden meters plaatsgevonden voor de kust van Terschelling. De watertaxi is bij de aanvaring deels gezonken. De snelboot is op de ongevalslocatie enige tijd blijven liggen. Vervolgens heeft een KNRM-schipper de boot naar vaste wal gevaren. De aanwezigen zijn aan wal gebracht.

Beide schippers van de boten zijn aangehouden, een standaard-protocol na een aanvaring. Op de watertaxi zaten in totaal acht personen, inclusief de schipper. Er zijn nog twee personen vermist. Vier anderen zijn (licht)gewond naar de wal overgebracht en twee personen zijn overleden.

De aanvaring van watertaxi Stormloper was met de snelboot Tiger van rederij Doeksen. Er zouden 27 personen aan boord van de Tiger zijn geweest en volgens de KNRM zaten er zeven aan boord van de Stormloper.

Reacties

reacties