Stenengooiers gezocht bij voetbalrellen SC Heerenveen – FC Groningen (video)

Geplaatst op 18 oktober 2022, om 22:00 uur

Heerenveen – Na afloop van wedstrijd SC Heerenveen – FC Groningen op zondag 10 april ontstaan op het parkeerterrein van het Abe Lenstra Stadion vechtpartijen. De politie op zoek naar enkele personen die tijdens de rellen met stenen naar de politie hebben gegooid.

Stenen naar de politie
Na afloop van de verloren wedstrijd tegen SC Heerenveen zoeken tientallen FC Groningen supporters actief de confrontatie met supporters van de thuisclub. Er ontstaan hier en daar vechtpartijen waardoor de aanwezige politie besluit in te grijpen om de veiligheid te bewaken. De ME voert charges uit met paarden en honden. Daarop wordt met stenen gegooid naar zowel de politiepaarden als agenten. Daarbij raken twee politiemensen gewond. Geweld tegen hulpverleners en hun paarden accepteren de hulpdiensten niet vandaar dat deze zaak hoog opgenomen wordt

Herken je een van deze personen?
Er is veel beeldmateriaal beschikbaar en hierop is te zien zien dat deze vijf verdachten zich schuldig maken aan strafbare feiten. Een van de verdachten staat zeer herkenbaar in beeld. Herken je hem? Of een van de andere verdachten? Heb je andere informatie die van belang kan zijn voor dit onderzoek? Misschien heb je iemand horen praten over de ongeregeldheden? Wijs diegene dan op de politie tiplijn of neem zelf contact met de poltie op.

Tips en informatie
Heb je informatie over de verdachten of de rellen of ken je iemand die meer weet? Je kunt de informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wil je liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl

Reacties

reacties