Politie vuurt waarschuwingsschoten af bij aanhouding verdachte geweldsmisdrijf Groningen

Geplaatst op 30 oktober 2022, om 20:14 uur

Groningen – Aan de A. Morostraat in Groningen heeft zondagmiddag omstreeks vijf uur een geweldmisdrijf plaatsgevonden in een woning.

Daarbij vluchtte der verdachte de woning uit. De politie was kort opzoek naar man op blote voeten, een rode trui en een bril op. Kort na de burgernet melding bleek de man op de oprit bij de A28 ter hoogte van het Julianaplein te lopen.

De agenten wilde de man aanhouden, deze begon vervolgens met stenen te gooien. De agenten konden de stenen ontwijken maar voelden zich genoodzaakt de vuurwapens te trekken en waarschuwingsschoten te lossen.

De man bleef afwijkend gedrag vertonen, hierop heeft de politie de man met een stroomstootwapen beschoten en naar de grond gebracht. De verdachte, een 42-jarige man uit Groningen werd aangehouden en met een ambulance overgebracht naar passende zorg.

Bij de woning aan de A. Morostraat heeft de politie een onderzoek ingesteld. De man sloeg daar een man en vrouw zo hard dat zij zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen. Forensische en technische rechercheurs zijn ter plaatse om dit onderzoek te verrichten.

Reacties

reacties