Vrouwen beschoten op Groninger Vismarkt met gelblaster-wapen

Geplaatst op 18 september 2022, om 16:30 uur

Groningen – Op de Vismarkt zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee vrouwen beschoten met een  gelblaster. 

“Het blijkt een nieuwe rage en een alternatief voor paintball- en airsoftwapens”, zo laat de politie weten. De populariteit van het gelblaster-wapen hangt samen met de trend op social mediaplatform Tiktok. “Niet echt leuk, je schrikt er enorm van en het kan pijnlijk zijn.”

Gebruikers van die wapens laten op het platform zien hoe ze voorbijgangers beschieten. De politie is niet blij met de nieuwe ontwikkeling van de nepwapens. Gelblasters zijn daarentegen ook in Nederland verboden op de openbare weg. Wie op mensen schiet, kan strafrechtelijk worden vervolgd voor openlijke geweldpleging.

Of de dames gewond zijn geraakt, is niet bekendgemaakt.

Reacties

reacties