Landelijke finale 112-klasse brandweerwedstrijden gespeeld in Bedum

Geplaatst op 25 september 2022, om 08:00 uur

Bedum – Afgelopen zaterdag vond er in Bedum de landelijke finale plaats van de brandweerwedstrijden in de 112-klasse.

De brandweerposten van De Beerzen (Brabant-Zuidoost), Marken (Zaanstreek-Waterland), Asperen (Gelderland-Zuid), Beilen (Drenthe), Waalwijk (Midden- en West-Brabant), Linschoten (Utrecht), Aalsmeer (Amsterdam-Amstelland) en Katwijk (Hollands-Midden) kwamen naar Bedum om te strijden voor de eerste plaats in de 112-klasse.

Bij een trouwerij was een auto achterop een trailer met zoutzuur gereden. Een achteropkomende auto botste vervolgens tegen de eerste auto aan en kwam tegen een boom tot stilstand.
Een visser die aan het vissen was langs de waterkant viel van schrik in het water. Uiteindelijk bleken er twee personen bekneld te zitten en een gewonde betrokken te zijn.

Om 08:00 uur trapte het wedstrijdteam van Beilen de dag af. Nadat alle posten waren geweest, was het om 19:00 uur tijd voor de prijsuitreiking.

Op de posten Aalsmeer en Katwijk na wisten alle ploegen het incident binnen de gestelde tijd af te ronden. Van de Jury kreeg post De Beerzen de hoogste score en werd de uitslag als volgt:

 

Reacties

reacties