38-jarige man uit Delfzijl aangehouden na vluchtpoging en achtervolging

Geplaatst op 17 september 2022, om 12:30 uur

Delfzijl – Een 38-jarige man uit Delfzijl kon vrijdagavond na meerdere pogingen worden aangehouden. De man onttrok zich kort daarvoor aan de wegbeheerder die hem wilde bekeuren voor het onnodig stilstaan op een pechhaven op de N33 nabij Noordbroek.

Agenten in de nabijheid van Appingedam ontvingen een melding dat de verdachte hun richting op kwam. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden op het Zwet in Delfzijl.

Toen de agenten de auto bij Appingedam waarnamen, gaven zij hem een stopteken. Dat werd genegeerd door de bestuurder. Na een korte achtervolging kon de politie de man op het Zwet in Delfzijl tot stilstand dwingen door het dienstvoertuig voor de auto te zetten.

Bij het uitstappen van de agenten maakte de verdachte weer vaart, reed in de richting van de politieauto en raakte hierbij het portier van de bijrijder. De dienders voelden zich genoodzaakt hun vuurwapen te trekken. De verdachte staakte hierop zijn activiteiten en kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en wordt nader verhoord.

Reacties

reacties