Vrouw (57) en meisje (17) gewond door explosie op boot in jachthaven van Balk

Geplaatst op 10 augustus 2022, om 17:45 uur

Balk – In de jachthaven van Balk nabij het Tsjamkedykje heeft zich woensdagmiddag een explosie voorgedaan op een sloep. Door de explosie raakten twee personen een vrouw (57) en een meisje (17) uit Staphorst gewond.

De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse gekomen, evenals de ambulance. Ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam is per traumahelikopter gearriveerd op de locatie. Deze is geland nabij de incidentlocatie.

De twee slachtoffers zijn behandeld en gestabiliseerd in de ambulance, vervolgens zijn beiden overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van de verwondingen is nog weinig bekend. De brandweer heeft het bootje wat in brand stond geblust.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de explosie. Zij zijn woensdagmiddag direct begonnen met het onderzoek op locatie.

Reacties

reacties