Noodverordening van kracht bij aanmeldcentrum Ter Apel

Geplaatst op 24 augustus 2022, om 15:54 uur

Ter Apel – Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel is woensdagmiddag vanaf 13:30 uur een noodverordening van kracht. Deze noodverordening is afgekondigd door de voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen Koen Schuiling.

De noodverordening reguleert het gebruik van kampeermiddelen op het terrein om en rond het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Door de noodverordening is het verboden om buiten de hekken gebruik te maken van opvangtentjes of andere kampeermiddelen. In de nacht van dinsdag op woensdag sliepen er 700 mensen buiten de hekken van het aanmeldcentrum. Dat is bijna het dubbele van de nachten daarvoor.

Baby overleden

In de sporthal bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is een drie maanden oude baby overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend en wordt momenteel onderzocht.

Reacties

reacties