Kalveren omgekomen bij grote uitslaande schuurbrand in Oldeberkoop

Geplaatst op 5 augustus 2022, om 22:57 uur

Oldeberkoop – De brandweer werd vrijdagavond omstreeks 22:30 uur gealarmeerd voor een grote uitslaande brand in een schuur bij een boerderij aan de Oosterwoldseweg.

Er is door de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand, meerdere blusvoertuigen, watervoorziening en een hoogwerker zijn ingezet. Een woning en een nabij gelegen schuur zouden worden aangestraald door het vliegvuur.

Een kalf is door de stress en de sirenes in een sloot beland, omstanders wisten het beest te redden. De schuur die in brand stond, daarin zaten een aantal kalveren. Een deel is daarvan, ongeveer tien kalveren, is omgekomen. Een dierenarts kwam ter plaatse. Het is niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Reacties

reacties