Boeren ontkomen aan politieblokkades door spookrijdend de A7 te verlaten tussen Heerenveen en Drachten

Geplaatst op 5 augustus 2022, om 23:30 uur

Tjalleberd – Een groep boeren is vrijdagavond de snelweg A7 opgereden in de richting van Drachten naar Heerenveen. Waar de boeren precies de snelweg op zijn gereden is niet duidelijk. 

De politie zette meer dan tien eenheden in om de boeren met de tractoren in te sluiten. De politie sloot voor automobilisten de snelweg ter hoogte van Tijnje af om een veiligere situatie te creëren. Ter hoogte van Tjalleberd werd door de politie een forse blokkade opgeworpen om de boeren te stoppen. De agenten werden door de meldkamer opgedragen om uit veiligheidsoverweging de politiewagens te verlaten.

Bij het zien van die blokkade zijn de trekkers omgekeerd en spookrijdend de andere kant op gegaan. Daar troffen ze echter nog een politieblokkade, waar de trekkers vervolgens via de berm omheen zijn gereden. „Ze hebben echt een zeer gevaarlijke situatie gecreëerd”, stelt een politiewoordvoerder.

Bij Terwispel hebben de trekkers de snelweg uiteindelijk verlaten. Het is niet bekend of er bekeuringen zijn uitgedeeld of dat er personen zijn aangehouden.

Reacties

reacties