Vier brandweerkorpsen ingezet bij brandende bult in Marum (video)

Geplaatst op 31 juli 2022, om 07:30 uur

Marum – De brandweer is zaterdag aan het eind van de avond opgeroepen voor een brand aan Het Korige tussen Frieschepalen en Marum.

De metershoge vlammen waren goed te zien langs de A7. Er bleek een grote bult in brand te staan. Bij de brand stond een omgekeerde Nederlandse vlag hierdoor lijkt de brand met de boerenprotesten te maken te hebben.

De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse om de brand te blussen. De brandweerkorpsen van Marum, Ureterp, Roden en Groningen werden uiteindelijk ingezet. Na een paar uur blussen besloten de brandweerlieden af te schallen en zich terug te trekken. Zondagmorgen zal de brandweer naar alle waarschijnlijkheid nabluswerkzaamheden verrichten.

Update 09:00 uur

De brandweer werd omstreeks twintig over zeven opnieuw opgeroepen voor de brand. De bult bleek opnieuw te branden. Zowel de brandweer van Marum, Roden en Groningen stad kwamen ter plaatse.

Reacties

reacties