Twee gewonden bij ernstig ongeval op Trekwei bij Oudwoude

Geplaatst op 2 juli 2022, om 08:00 uur

Oudwoude – Op de Trekwei (N910) bij Oudwoude zijn vrijdagnacht twee personen op een scooter ernstig gewond geraakt bij een ongeval met een auto. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Husternoard.

De twee mannen op de scooter, een 33-jarige uit Kollumerzwaag en 31-jarige uit De Westereen kwamen vanuit Veenklooster. De automobilist kwam vanuit Kollum en reed richting Westergeest. Door een nog onbekende oorzaak kwamen ze op de kruising met elkaar in botsing. Door de klap belandde één opzittende in een slootwal net voor de Trekvaart. Politie, brandweer, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

De brandweer heeft de opzittende uit de slootwal gehaald. Hij is vervolgens behandeld in de ambulance en overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de scooter raakte ook gewond en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Bij beide opzittenden is door de politie bloed afgenomen. Uit nader onderzoek moet blijken of er sprake is van een strafbare feit.

De 53-jarige automobilist uit Zuidhorn kwam met de schrik vrij. Door de politie is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De auto en de scooter raakten flink beschadigd.

Reacties

reacties