Man overleden na inzet van politie in Franeker

Geplaatst op 1 juli 2022, om 20:40 uur

Franeker – Een man is vrijdagmiddag overleden nadat hij bewusteloos was geraakt. Kort daarvoor werd door politieagenten een stroomstootwapen en pepperspray ingezet bij de man.

Agenten kreeg het verzoek om naar een woning te gaan aan de Franciscushof in Franeker. Toen agenten bij de woning aankwamen verzette de man zich hevig tegen de agenten. Hierop zagen zij zich genoodzaakt pepperspray en het stroomstootwapen te gebruiken. Toen agenten de man onder controle probeerden te brengen raakte hij buiten bewustzijn. Hierop is door agenten en medische hulpverleners de reanimatie gestart, maar deze mocht niet meer baten.

De man is ter plaatse overleden. Het onderzoek naar deze situatie is gestart. Omdat bij deze situatie agenten betrokken zijn en een persoon is overleden, is ook de rijksrecherche in kennis gesteld om onafhankelijk onderzoek te doen.

Update 16-12-2022: Agenten onschuldig bevonden aan dood verdachte bij inzet stroomstootwapen in Franeker

Reacties

reacties