Man (21) uit Rotterdam ernstig gewond bij schietincident in Leeuwarden

Geplaatst op 8 juli 2022, om 14:21 uur

Leeuwarden – De politie doet onderzoek naar een schietincident, dat donderdagavond rond 19:30 uur plaatsvond op de hoek van de Obrechtstraat en de Weberstraat in Leeuwarden. Daarbij raakte een 21-jarige man uit Rotterdam ernstig gewond.

De politie heeft op drie locaties sporenonderzoek gedaan. Het schietincident heeft plaatsgevonden op de hoek van de Obrechtstraat en de Weberstraat. Op deze plek zijn kogelhulzen aangetroffen. Het slachtoffer is daarna de Mozartstraat ingelopen, waar hij vervolgens in elkaar is gezakt. De hulpdiensten kwamen ter plaatse voor het verlenen van eerste hulp. De ambulance bracht het slachtoffer daarna met spoed naar het ziekenhuis. Elders in de Obrechtstraat stond de auto van het slachtoffer. Ook hier is sporenonderzoek verricht.

Ruzie en vluchtroute
De politie gaat er op dit moment van uit dat er voorafgaand aan het schietincident een ruzie heeft plaatsgevonden. Agenten houden er ook rekening mee dat één of meerdere verdachten zijn gevlucht in een kleine zwarte personenauto. Deze auto is vermoedelijk via de Weberstraat de Bachstraat in gereden. Vanaf daar reed de auto via de Sweelinckstraat en het Beethovenplantsoen de Valeriusstraat op. Het voertuig zette daarna koers naar het Europaplein. Vanaf dat moment weten we niet welke kant de auto is opgereden.

Camerabeelden
De politie graag meer weten over deze auto. Zo heeft de politie op dit moment gedeeltelijk wel de vluchtroute, maar weten agenten nog niets over de mogelijke aanrijroute. De politie hoopt dan ook dat buurtbewoners beschikken over beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of een dashcam. Dat geldt ook van omwonenden van het Europaplein. De politie wil iedereen met mogelijk beelden vragen om dit even terug te kijken tussen 19:00 en 20:00 uur en dan vooral rond 19:30 uur. Als daarop een kleine zwarte personenauto, of iets anders verdachts op te zien is, dan hoort de politie dit graag.

Getuigen
Naast het sporenonderzoek op drie locaties, zijn agenten ook met een buurtonderzoek gestart. Agenten hebben al met veel getuigen gesproken en agenten hopen nog in contact te komen met meer getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat van belang kan zijn voor dit onderzoek? Of heeft u beelden? bel naar de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties

reacties