BBB wil spoeddebat met minister-president na escalatie boerenprotesten in Heerenveen: kogels en traangas afgevuurd door politie

Geplaatst op 6 juli 2022, om 07:00 uur

Heerenveen – Tweede Kamerlid Caroline van der Plas (BoerBurgerBeweging) wil woensdag een spoeddebat met premier Mark Rutte over de escalatie van de boerenprotesten.

Dinsdagavond heeft de politie gericht geschoten en waarschuwingsschoten gelost bij een boerenprotest in Heerenveen.

“Heb de beelden gezien van schoten die zijn gelost op #boeren in Friesland. Al langer waarschuw ik voor escalatie van protesten. Woensdag wil ik spoeddebat hierover met minister-president en minister van J&V (Justitie en Veiligheid). Dit gaat mis, zei ik vorige week. En het gaat mis”, reageerde Van der Plas dinsdagavond laat op Twitter.

Boeren protesteren al dagen tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De politie meldt dat demonstranten dinsdagavond in Heerenveen probeerden in te rijden op agenten en dienstauto’s. Er ontstond volgens de agent een dreigende situatie. Daarbij is gericht geschoten op een wegrijdende boer in een tractor.

Maandag moest de politie ook al optreden in Heerenveen. Toen werd traangas afgeschoten om de deelnemers bij een protest weg te krijgen.

Reacties

reacties