Image default
Friesland

Politie schiet gericht met vuurwapens bij protesterende boeren in Heerenveen (video)

Heerenveen – De politie heeft dinsdagavond meerdere waarschuwingsschoten en gerichte schoten gelost. Dit gebeurde ter hoogte van de op en afrit van de A32 bij Heerenveen.


Toen trekkers de A32 af wilde rijden besloten agenten de demonstranten te blokkeren. Toen een boer om de politie heen wilde rijden via een andere rijbaan schoot de politie gericht, daarbij heeft in elk geval één kogel de tractor geraakt. Ook een automobilist werd door een agent tot stoppen gedwongen door hem onder schot te houden. Omdat de andere boeren mogelijk door de opgezette blokkade heen wouden rijden voelden de agenten zich opnieuw genoodzaakt om te schieten, ditmaal loste men meerdere waarschuwingsschoten. De boeren werden onder schot gesommeerd uit de voertuigen te stappen.

Door de politie is een assistentie collega melding gemaakt, dit kan in geval van nood via een rode knop op de portofoon. Er zijn vervolgens meer dan twintig eenheden van de politie uit de gehele regio ter plaatse gekomen. Er zijn drie aanhoudingen verricht, waaronder de bestuurder van de tractor die is beschoten. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt.

De rijbaan A32 afrit Heerenveen-Centrum is in verband met het politieonderzoek afgesloten. Omdat er door een agent is geschoten, is de Rijksrecherche in kennis gesteld om onafhankelijk onderzoek te doen. Meer informatie is er op dit moment niet.

Noodbevel voor industrieterrein Heerenveen
Er geldt een noodbevel voor het industrieterrein IBF in Heerenveen, in ieder geval tot woensdag 09:00 uur. Burgemeester Van der Zwan heeft het afgegeven om nieuwe blokkades van distributie- en logistieke centra te voorkomen. Met het noodbevel kan de politie ingrijpen om escalatie te voorkomen. Ook kunnen mensen weggestuurd worden als die instructies niet opvolgen.

Dit kan u ook interesseren:

Brandweer rukt uit voor buitenbrand in Sneek

Ongeval zorgt voor file op A7 tussen Sneek en Joure

Ongeval tussen twee voertuigen in Drachten

error: Deze content is beveiligd!