Een ongeluk met een bestelbusje zit in een klein hoekje

Geplaatst op 31 mei 2022, om 18:40 uur

Regio – Ook op de wegen in het Noorden is het weer druk als vanouds. Hoewel we hier minder last van files hebben, worden er toch een flink aantal kilometers gereden.

De dorpen en steden in het Noorden liggen nu eenmaal verder uit elkaar. Het is beslist niet zo dat er hier maar weinig verkeersongelukken gebeuren. Dat bewijst de berichtgeving op deze site namelijk bijna dagelijks. Maar het is wel zo dat de verkeersdruk hier weldegelijk minder is dan in de randstad. Ben je zakelijk ondernemer en reis je met je bestelbusje naar de verschillende noordelijke klanten dan rij je natuurlijk zo veilig mogelijk en heb je beslist een goede bestelautoverzekering mocht je toch onverhoopt eens schade rijden.

Nu het ook voor de noordelijke ondernemers in Friesland, Groningen en Drenthe weer business as usual is worden er behoorlijk wat meer kilometers naar klanten gereden. De verschillende soorten van vervoersmiddelen zijn hierbij zeer populair. Daarbij kun je verschil maken tussen bedrijfs-, transport-, of bestelbusjes. Vooral het ‘busje van de baas’ waarin de werknemers naar een klus gaan in de bouw is zeer populair. Je kunt deze busjes met vaak alleen mannelijke passagiers in de vroegte tegenkomen of in de middag wanneer ze huiswaarts keren. Hoewel het niet wetenschappelijk bewezen zal zijn, is het je als automobilist zeker opgevallen dat in bedrijfsbusjes van de baas behoorlijk pittig gereden wordt. Iedereen heeft het vast wel eens meegemaakt dat er plots een snelle vw-transporter of de Mercedes Vito in de achteruitkijkspiegel verscheen.

Goede verzekering
Rij je als ondernemer niet zelf in je bestelbus dan wil je toch zeker dat deze goed verzekerd is, middels een bestelautoverzekering. Zit je bijvoorbeeld in het transport of koerierswerk dan zal er door je werknemers vlot gereden worden, omdat de pakketjes binnen een bepaalde tijd bezorgd moeten worden. Vooral de afgelopen twee jaar werd er door koeriers- en pakketdiensten enorm veel gereden. We bestellen namelijk steeds meer online via verschillende webshops. Tijdens de lockdowns toen we zelfs op bepaalde tijden niet meer konden winkelen, maakten we massaal dankbaar gebruik van deze service. Eén van de grootste online webshops van Nederland biedt voor een bedrag van 9,99 per jaar daarna kosteloze bezorging aan.

Koeriersdiensten
Koeriersdiensten hebben het dan ook behoorlijk druk gekregen om al die pakketten en spoedbezorgingen op tijd op de plaats van bestemming te krijgen. Voor deze groep is het mooi om te weten dat er een koeriersverzekering op maat is. Deze koeriersverzekering is wel aan te raden, hoewel deze gemiddeld niet goedkoop is. Bij koeriersdiensten, of die nu per motor of per bestelbus zijn, worden vaak snelle korte afstanden afgelegd waardoor er meer risico’s op ongelukken en schades mogelijk zijn. Het zal als beginnend koerier verleidelijk zijn om in een privé auto te gaan rijden, waarbij de verzekeringspremie lager zal zijn. Rij je dan echter schade dan kunnen de kosten meevallen meer ook in de tienduizenden euro’s oplopen. Het is dan maar de vraag of een verzekeringsmaatschappij deze kosten zal vergoeden omdat je een privé auto voor zakelijke doeleinden hebt gebruikt.

Foto: Pexels

Reacties

reacties