Welke keuken gadgets besparen je veel tijd

Geplaatst op 17 maart 2022, om 13:41 uur

Regio – We kennen het allemaal wel, je hebt lang niet altijd de tijd om alles te doen zoals je dat wilt. Zeker in de keuken gaan we vaak als een razende tekeer en proberen alles in no-time af te hebben.

Dit terwijl je natuurlijk eigenlijk de tijd hoort te nemen voor het prepareren van een goede maaltijd. Maar, niet getreurd, met de onderstaande handige gadgets en apparaten kun je en snel koken of andere zaken bereiden en gaat dat niet ten koste van de kwaliteit.Blender
Een blender kan niet alleen veel tijd besparen maar is ook enorm veelzijdig. De meeste blenders komen zelfs in tientallen delen zodat je er enorm veel mee kunt doen. Na verloop van tijd zijn er veel mensen die heel veel leren te bereiden, en dan ontdek je vaak de ongekende opties die een blender biedt pas echt. Je kunt er smoothies mee maken, sauzen en soep, om maar een paar dingen te noemen. Als je echter de mogelijkheden zoveel mogelijk wilt benutten, is het een goede tip om er een boek bij te kopen waarin je kunt leren over wat je met een goede blender allemaal kunt maken.

Koffiezetapparaat
Het hebben van een koffiezetapparaat of volautomatische koffiemachine is in veel Nederlandse keuken toch wel een must. De meesten van ons zijn gek op een goede kop koffie in de ochtend, of na het avondeten. Dat wordt stukken makkelijker met een goed koffiezetapparaat in huis. Daarbij is er meer en meer keuze op dit gebied, en kun je de koffie die je zet steeds verder personaliseren. Dat maakt een koffiemachine een must-have voor iedere keuken.Keukenweegschaal
Wanneer je veel tijd in de keuken doorbrengt, weet je dat je af en toe heel erg precies te werk zult moeten gaan. Wanneer je een recept tot in detail goed wilt hebben, kan een keukenweegschaal je enorm helpen hiermee. Als je een beetje gaat gokken wat de juiste hoeveelheden zijn, gaat dit vaak ten koste van de kwaliteit en de smaak. Om dit te voorkomen is een keukenweegschaal een goede investering. Deze nemen ook nog eens weinig ruimte in beslag en helpen je om voor allerlei ingrediënten de juiste hoeveelheden af te wegen.

Vijzel
De vijzel is nog zo’n handig attribuut wat je eigenlijk in iedere keuken wel eens nodig hebt. Wanneer je kruiden, noten, of bijvoorbeeld knoflook zo fijn mogelijk wilt persen, kan dit met een vijzel heel erg gemakkelijk. Wanneer je een marinade gaat maken of een mix van kruiden, werkt dit het beste als je een goede vijzel zult gebruiken. Dat maakt de aanschaf hiervan voor in de keuken geen overbodige luxe.

Messenset
Een messenset die uit meerdere delen bestaat is een prima toevoeging op ieder kookgerei. Of je nu bepaalde groenten, vis, vlees, brood of andere dingen wilt snijden, met een uitgebreide messenset wordt het erg eenvoudig. Meestal krijg je hier een messenblok bij zodat je alles na het gebruiken weer weg kan zetten en het weinig ruimte inneemt. Het is raadzaam om ervoor te zorgen dat je ook zelf de messen kunt slijpen, want na regelmatig gebruik zullen deze snel bot kunnen worden, en dat werkt dan steeds moeilijker.Airfryer
Een airfryer, wie kan er tegenwoordig nog zonder? Het leukste aan dit apparaat is dat je er zo ontzettend veel kanten mee op kunt. Daarom zie je het nauwelijks nog bij iemand in de keuken ontbreken. Bovendien wint de airfryer het ten opzichte van de klassieke frituurpan. Dit alleen al omdat het een veel gezondere manier is om veel voedsel klaar te maken. Niet alleen kun je er dingen mee frituren, het is ook geschikt voor grillen, bakken en roosteren, om maar een paar mogelijkheden te noemen. Daarom heb je met de airfryer dus eigenlijk meerdere apparaten in een, die minder ruimte in beslag nemen en minder kosten. Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen.

Snijplankenset
Wanneer je echt flink uit gaat pakken in de keuken, kunnen verschillende snijplanken goed van pas komen. Toch zijn ze wel wat groot, en nemen daarom vaak onnodig veel ruimte in beslag. Met een set wordt dat minder, want vaak krijg je er een soort koffertje bij of een ander handig object om ze in op te bergen. Daarbij worden ze op maat uit elkaar gehouden, zodat je altijd weer makkelijk bij de snijplank kunt die je nodig hebt.

Spiraalsnijder
Was dit een aantal jaar geleden een apparaat waar nog maar weinig mensen van hadden gehoord, de spiraalsnijder is inmiddels helemaal trendy. En terecht! Je kan er namelijk ontzettend veel mee. Wil je spaghetti maken van courgette of wortelen heel fijn snijder in slierten? Met de spiraalsnijder wordt het allemaal mogelijk. Daarbij is het een relatief klein apparaat wat niet heel veel hoeft te kosten.

Maatcups
Het gebruiken van maatcupjes is enorm handig en wel om meerdere redenen. Als je heel strikt een bepaald recept moet volgen komt dit enorm goed van pas en kun je ervoor zorgen dat je voor alle ingrediënten precies de juiste hoeveelheid gebruikt. Normaal gesproken komen deze maatcupjes in sets van meerdere delen. Deze kun je in elkaar doen en dus nemen ze niet al teveel ruimte in, maar zijn ze wel enorm handig in vele situaties.

Foto: Pexels

Reacties

reacties