Achtervolging achter Duits voertuig eindigt in verkeersongeval op A7 bij Winschoten

Geplaatst op 17 maart 2022, om 15:42 uur

Bad Nieuweschans – De Koninklijke Marechaussee (KMAR) was woensdagmiddag rond 14:30 uur bezig met een reguliere grenscontrole bij Bad Nieuweschans toen een Duits voertuig de grens met hoge snelheid passeerde.

De wachtmeesters gingen in de achtervolging en gaven de man een stopteken. Echter reed het voertuig zo hard dat ze hem moeilijk konden bijhouden en daardoor de man niet tot stoppen konden dwingen. Volgens de woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee werden snelheden van 200 km/h gehaald.

Met meerdere voertuigen werd naar de automobilist gezocht, maar lang zoeken was niet nodig. De bestuurder van het voertuig kwam op de A7 bij Winschoten hard in botsing met een taxi. Beide voertuigen kwamen op de vluchtstrook tot stilstand waar de bestuurder nogmaals op de taxi inreed. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke, waaronder de politie en een ambulance. De taxi vervoerde op dat moment een passagier, deze man is voor de zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. Verder kwam iedereen met de schrik vrij.

Onderzoek
De zaak is overgedragen van de KMAR naar de politie. Forensische Opsporing Verkeer heeft ter plekke onderzoek gedaan. De betrokkenen zijn gehoord. Of de man een proces-verbaal heeft gekregen is onbekend. “Het onderzoek bij de politie loopt” aldus de woordvoerder.

Reacties

reacties