Vluchtelingen uit Oekraïne in hotels Van der Valk in Noord-Nederland

Geplaatst op 16 maart 2022, om 17:14 uur

Noord-Nederland – Bijna alle 75 vestigingen van Van der Valk zijn betrokken bij initiatieven om Oekraïense vluchtelingen op te vangen.

Dat zegt een woordvoerder van de hotelketen. Zo worden in sommige hotels vijftien tot twintig kamers voor een aantal dagen of weken beschikbaar gesteld. In sommige hotels van Van der Valk zijn zaalruimtes omgevormd tot een soort woonkamers om vluchtelingen extra ruimte te geven. Volgens hem worden de hotels veelal gebruikt als doorstroomlocaties omdat gemeentes zoeken naar plekken waar mensen langer kunnen blijven. Het is dan ook lastig om aan te geven hoeveel vluchtelingen het bedrijf in totaal opvangt en op welke locaties dit betreft in Noord-Nederland.

Noord-Nederland
Het noorden kent drie veiligheidsregio’s die gelijk zijn aan de provincies. Gezamenlijk moet het noorden klaarstaan voor 3000 opvangplekken in de eerste twee weken en moeten de regio’s rekening houden met hetzelfde aantal in de aankomende weken. In totaal zal het noorden zich dus moeten voorbereiden op de opvang van 6000 Oekraïners.

Ook andere hotelketens helpen mee met opvang
Accor, het concern achter hotelketens als Ibis, Novotel en Mercure, laat weten onder meer in Nederland slaapplekken aan te bieden aan Oekraïense vluchtelingen. NH Hotels laat weten in sommige van zijn hotels Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Fletcher Hotels maakte al eerder bekend kamers gereed te maken voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Reacties

reacties