Traumahelikopter en brandweer ingezet bij medische noodsituatie in AZC Burgum

Geplaatst op 26 maart 2022, om 17:22 uur

Burgum – Zaterdagmiddag werden diverse hulpdiensten ingezet bij een medische noodsituatie op het asielzoekerscentrum (AZC) van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan de Elingsloane te Burgum.

Omstreeks vijf uur werden ambulances, politie en brandweervoertuigen ingezet voor de medische noodsituatie. Wegens de toestand van de patiënt werd ook een mobiel medisch team per traumahelikopter naar het incident gevlogen.

Wat er op het terrein van het AZC precies heeft plaatsgevonden is niet bekend gemaakt. Nadat een vrouw per hoogwerker van de brandweer uit de woning kon worden gehaald, is het slachtoffer vervolgens met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Doordat de traumahelikopter voor de tweede keer in Burgum ingezet werd, trok dit veel bekijks van de omgeving.

Reacties

reacties