Grote opkomst bij Groningse vredesdemonstratie voor Oekraïne

Geplaatst op 27 februari 2022, om 14:40 uur

Groningen – Een vredesdemonstratie voor Oekraïne op de Grote Markt in Groningen heeft zondagmiddag veel mensen op de been gebracht. Volgens eerste schattingen gaat het om enkele honderden demonstranten.

De demonstratie begon om 14.00 uur. Aanvankelijk zou de bijeenkomst bij het Academiegebouw worden gehouden maar omdat de organisatie al snel geluiden ontving over veel belangstelling werd het verplaatst naar de Grote Markt. Rond 13.45 uur stroomde de Grote Markt vol. Veel mensen dragen Oekraïense vlaggen bij zich. Ook zijn er spandoeken en borden te zien met daarop teksten als ‘Go home and stop the war Putin’. Op de Grote Markt worden diverse toespraken gehouden.

Aanleiding is de oorlog in Oekraïne. In de nacht van woensdag op donderdag trokken Russische troepen op verschillende plekken de grens met Oekraïne over en vielen militaire doelen aan. Vele duizenden Oekraïners zijn op de vlucht geslagen.

Reacties

reacties