Conflict tussen ‘zendpiraten’ in Drachten loopt uit op poging doodslag: 30 maanden gevangenisstraf geëist

Geplaatst op 18 februari 2022, om 16:34 uur

Drachten – Op 17 september 2021 zitten verdachte en het latere slachtoffer, ook zendpiraat, beiden op de radio. Al lange tijd is er een conflict tussen beiden. Als de een de ander uitdaagt tot een confrontatie, loopt het uit op geweld.

Uit onderzoek blijkt volgens de officier dat verdachte bij aangever in zijn woning aan de Houtlaan in Drachten aanbelt en als er niet wordt opengedaan trapt hij een ruit van de voordeur in. Aangever hoort het glasgerinkel en pakt een knuppel en loopt naar de voordeur. Aangever verklaart dat verdachte de honkbalknuppel meteen afpakte en hem op de arm en het hoofd sloeg met de knuppel.

Verdachte verklaart daarentegen dat aangever hém met de honkbalknuppel op zijn arm en schouder heeft geslagen. Verdachte zou aangever vervolgens een paar keer tegen het hoofd geslagen en geduwd hebben om daarna de honkbalknuppel af te pakken en aangever op de schouder te hebben geslagen terwijl hij zou hebben gezegd ‘nu ben ik aan de beurt’.

Uitgangspunt bij een poging tot doodslag waarbij een slagwapen is gebruikt is een langere gevangenisstraf. Strafverzwarend is het feit dat verdachte naar het huis van aangever is gegaan en het feit daar is gepleegd. Bovendien was verdachte onder invloed van alcohol. De officier: “Desalniettemin zie ik ook aanleiding om een deels voorwaardelijke gevangenisstraf te eisen. Enerzijds om in de toekomst met een straf boven zijn hoofd mogelijk te voorkomen dat verdachte wederom dergelijke feiten zal plegen en anderzijds om reclasseringstoezicht en ambulante behandeling voor de in mijn ogen aanwezige alcoholproblematiek dat recidive verhogend is aan te pakken.”

De officier komt tot de conclusie dat een gevangenisstraf voor de duur van 30 maanden passend en gebodenis, waarvan een deel van tien maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren. Daaraan gekoppeld naast de algemene voorwaarde als bijzondere voorwaarde het reclasseringstoezicht, ambulante behandeling en een locatieverbod voor het adres van aangever. De rechtbank doet op 4 maart uitspraak.

Reacties

reacties