Caravan en chalet verwoest bij forse brand in Nieuw Scheemda

Geplaatst op 6 februari 2022, om 07:30 uur

Nieuw Scheemda – In de nacht van zaterdagavond op zondagmorgen ontstond omstreeks kwart voor vijf een brand in een caravan naast een chalet aan de Pastorieweg in Nieuw Scheemda. 

De brand op het terrein van Partyboerderij Leeuwenborg sloeg snel om zich heen waarna de meldkamer in Drachten besloot om op te schalen naar middel brand. Twee tankautospuiten van de korpsen uit Scheemda en Wagenborgen werden ingezet bij de brandbestrijding. Bij aankomst van de brandweer bleek dat de caravanbrand al was overgeslagen naar een naastgelegen chalet.

De brandweerlieden wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de twee chalets aan weerszijde. Wel werden een caravan en een chalet totaal verwoest en raakten de twee andere chalets beschadigd aan de buitenzijde. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend gemaakt, de exacte oorzaak zal onderzocht gaan worden. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Reacties

reacties