Bergingswerkzaamheden gekantelde vrachtwagen na ongeval op A7 bij Terwispel (video)

Geplaatst op 15 februari 2022, om 07:00 uur

Terwispel – Maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag is de vrachtwagen die eerder die dag kantelde na een aanrijding op de A7 bij Terwispel geborgen. De berging nam enkele uren op zich. De A7 vanuit Heerenveen richting Drachten was dan ook lange tijd afgesloten. 

Rond drie uur kwam de vrachtwagen maandagmiddag in botsing met een auto die met pech op de vluchtstrook stond. De combinatie geladen met potgrond schoot vervolgens door en kwam op zijn kant in de berm terecht.

Nadat het incident ter plaatse was afgehandeld door de hulpdiensten zijn er vervolgens zichtschermen geplaatst. Toen de avondspits eenmaal voorbij was werd rond zeven uur de rijbaan volledig afgesloten en de berging gestart. De lading potgrond die nog in de containers lag werd vervolgens met een kraan weg gehaald. De trailer werd eerst weer op zijn wielen gezet en vervolgens naar de rijbaan toe getrokken. Daarna werd de vrachtwagen terug op zijn wielen gezet en ook naar de rijbaan getrokken.

Nadat de combinatie kon worden afgesleept door berger Betten werd vervolgens de rijbaan schoongemaakt en de vangrail gerepareerd.

Reacties

reacties