Vrachtwagenchauffeur komt om het leven bij zwaar ongeval op A28 (video)

Geplaatst op 21 december 2021, om 09:23 uur

Veeningen – Maandagavond omstreeks twintig voor twaalf ontstond er een dodelijk verkeersongeval op de A28 rijbanen van Hoogeveen richting Meppel.

Twee vrachtwagens en meerdere personenauto’s raakte bij het verkeersongeval betrokken. Ter hoogte van werkzaamheden ontstond vermoedelijk een remactie waarbij een aanrijding ontstond, achteropkomende voertuigen botsten vervolgens op elkaar. Een vrachtwagenchauffeur kon niet voorkomen dat zijn combinatie in botsing kwam met zijn voorganger. Door de aanrijding kwam de 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Engeland om het leven.

Een ander slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Door de meldkamer werd direct opgeschaald naar middel-hulpverlening. De ambulancedienst werd ter plaatse ondersteund door het mobiel medisch team welke met een traumateam werd ingezet. De brandweerkorpsen van De Wijk-Koekange, Zuidwolde en Hoogeveen werden ingezet bij de hulpverlening.

De snelweg werd door de politie en Rijkswaterstaat volledig afgesloten. Er werd voor het verkeer een omleidingsroute ingesteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht.

https://twitter.com/POL_Drenthe/status/1473206960891781121

Reacties

reacties