A28 bij Veeningen afgesloten na zwaar ongeval met vrachtwagens (video)

Geplaatst op 21 december 2021, om 00:10 uur

Veeningen – Maandagavond omstreeks twintig voor twaalf ontstond er een ernstig verkeersongeval op de A28 ter hoogte van Veeningen.

Op de rijbanen van Hoogeveen richting Meppel ging het op de A28 bij Veeningen mis. Twee vrachtwagens en meerdere personenauto’s raakte bij het verkeersongeval betrokken, de achteropgereden vrachtwagencabine raakte zwaar beschadigd. Door de meldkamer werd direct opgeschaald naar middel-hulpverlening waarna meerdere eenheden van de ambulancedienst, brandweer en politie werden ingeschakeld.

De ambulancedienst werd ter plaatse ondersteund door het mobiel medisch team welke met een traumateam werd ingezet. Ten minste één slachtoffer is aldus de politie zwaargewond geraakt, er is nog niets bekend over het aantal andere gewonden en de ernst van diens verwondingen. De brandweerkorpsen van De Wijk-Koekange, Zuidwolde en Hoogeveen werden ingezet bij de hulpverlening. De snelweg werd door de politie en Rijkswaterstaat volledig afgesloten. Er werd voor het verkeer een omleidingsroute ingesteld.

Reacties

reacties