Meerdere ongevallen op N355 bij Buitenpost door spekgladde weg (video)

Geplaatst op 9 december 2021, om 08:37 uur

Buitenpost – Op de N355 is donderdagochtend een voertuig op de kop in een sloot terecht gekomen. Dit gebeurde ter hoogte van Buitenpost. De weg tussen Groningen en Leeuwarden is afgesloten, de weg is spekglad.

Omstreeks 07:55 uur werden de hulpdiensten, waaronder meerdere brandweerauto’s, opgeroepen. Ook het Mobiel Medisch Team werd opgeroepen, deze werd echter onderweg geannuleerd. Drie auto’s bleken van de weg te zijn geraakt, één auto raakte op de kop in de sloot.

Omstanders schoten de bestuurster van de auto welke op de kop ligt te hulp, zo kreeg ze een droge overal aangeboden. Een andere bestuurster is door de brandweer uit haar auto bevrijdt. Twee personen zijn door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De N355 is spekglad, vermoedelijk is dit de oorzaak van het ongeval. In Friesland en Groningen is door het KNMI code geel afgegeven.

Net voor 07:00 uur was een auto op de N355 uit de bocht gevlogen door de gladheid. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Op dashcambeelden is hieronder te zien dat meerdere auto’s door gladheid van de weg raakte. Deze bestuurder was onderweg naar zijn werk.

Reacties

reacties