Bomen vallen op de snelweg A28: Snelweg halfuur dicht

Geplaatst op 1 december 2021, om 15:46 uur

De Punt – Tussen Haren en de Punt zijn woensdagmiddag bomen op de snelweg A28 belandt. Hierdoor werden twee rijbanen afgesloten.

Dit gebeurde omstreeks 15:10 uur in de rijrichting van haren richting Assen. Politie heeft de weg voor een klein halfuur moeten afsluiten voor het verkeer. Brandweer Haren heeft de boom verder opgeruimd. Een vrachtwagenchauffeur werd opgeschrikt met een vallende boom die tegen zijn cabine aankwam. De chauffeur raakte voor zover bekend niet gewond.

Door het incident raakte de vangrail behoorlijk beschadigd en ontstond er enkele kilometers file. De bomen konden omwaaien door de harde wind die in het noorden aanwezig is. Het KNMI kondigde vanmorgen code geel af, vanwege harde wind. Dat geldt nog tot 18.00 uur.

Reacties

reacties