Zwembad doet aangifte na bedreigingen door QR-codeweigeraars

Geplaatst op 16 november 2021, om 15:33 uur

Kollum – Het zwemcentrum in Kollum heeft aangifte gedaan bij de politie vanwege bedreigingen van klanten die niet mee willen werken aan het tonen van een coronatoegangsbewijs.

Bij het zwemcentrum in Kollum moeten bezoekers sinds kort ook de QR-Code laten zien bij bezoek in het zwembad net zoals bij de rest van de zwembaden in Nederland. Maandagavond was er een akkefietje bij het zwemcentrum in Kollum dat zelfs de politie moest worden ingeschakeld.

Een bezoeker kon geen QR-code tonen maar wilde wel naar binnen. Hij eiste zijn geld terug en zolang hij dat niet kreeg, bleef hij binnen staan. Ook waren er vervelende dingen over het zwemcentrum op Facebook gezet. Er werd door iemand gedreigd om het zwemcentrum in brand te steken. De werknemers van het zwemcentrum voelden zich hierdoor bedreigd.

Ook is door de eigenaar de gemeente en de wijkagent ingelicht over de bedreigingen. Helaas kan het zwemcentrum ook niet anders omdat deze regels door de overheid worden opgelegd. Mocht het zwemcentrum geen QR-codes controleren dan moest het zwemcentrum dicht.

Reacties

reacties