Politie zoekt twee verdachten in zaak schietincident Populierenlaan (video)

Geplaatst op 16 november 2021, om 16:36 uur

Groningen – De politie is in de zaak van een schietincident aan de Populierenlaan in Groningen op zoek naar twee mogelijke verdachten.

Op woensdagavond 13 oktober, rond 19.20 uur, raakte een 30-jarige man uit Groningen gewond bij een schietincident aan de Populierenlaan.

Kort na het incident is er via Burgernet een signalement van een mogelijke verdachte gedeeld. Uit het onderzoek blijkt nu dat er waarschijnlijk nog een tweede verdachte betrokken is. Er zijn in dit onderzoek nog geen aanhoudingen verricht. Mogelijk dat een conflict aanleiding is geweest voor het schietincident.

De politie deelt nieuwe informatie in de hoop dat er aanvullende getuigen zijn. Wellicht is er ook iemand die toch nog beschikt over belangrijke camerabeelden. Er is nu meer duidelijk over het signalement van de mogelijke verdachten. Ook wil de politie meer weten over een mogelijke vluchtauto en de vluchtroute.

Signalementen van mogelijke verdachten
Man 1: De eerste verdachte is de mogelijke schutter. Het gaat om een man met een zwarte huidskleur van ongeveer 30 jaar oud. De man is ± 1.80 meter lang en heeft een wat dikker postuur. Ten tijde van het incident had een kort en opgeschoren kapsel. Hij droeg voornamelijk zwarte kleding, waaronder een soort van strak motorjack of bomberjack.

Man 2: De tweede verdachte is een witte man van ± 1.80 meter lang. Hij heeft een slank postuur. De man heeft donkerbruin haar en ten tijde van het incident had hij een ongeschoren gezicht. De verdachte droeg een groen-blauwe jas met een bontkraag. Ook had hij een donkere broek aan.

Verwondingen slachtoffer

Het slachtoffer is tijdens het incident gewond geraakt. Een omstander zou het slachtoffer een T-shirt of een doek hebben gegeven in verband met zijn verwondingen. We willen graag in contact komen met deze mogelijke getuige.

Vluchtauto en vluchtroute

De verdachten zijn mogelijk gevlucht in verschillende richtingen. Eén verdachte is mogelijk vanaf de Populierenlaan in de richting van de Iepenlaan gevlucht. De andere verdachte is gevlucht in de richting van de Kornoeljestraat. Daar sloeg hij rechtsaf. In de omgeving is ook een auto gezien die vlak na het incident hard is weggereden. Het zou gaan om een zilverkleurige auto die op de kruising van de Berkenlaan en de Beukenlaan bijna uit de bocht vloog. Mogelijk dat iemand deze auto heeft gezien.

Camerabeelden of getuigen

Wellicht zijn er mensen in de omgeving van de Populierenlaan die meer hebben gezien of dat iemand belangrijke camerabeelden heeft van een deurbelcamera of een dashcam in een auto. Mogelijk dat het moment waarop de auto bijna uit de bocht vloog op camerabeelden is vastgelegd. Ook die beelden krijgt de politie graag te zien. Melden kan via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 (gratis nummer), onderstaand tipformulier óf anoniem via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

 

Reacties

reacties