Politieagente raakt gewond door aanval boze man in Groningen

Geplaatst op 22 november 2021, om 20:30 uur

Groningen – Op maandagochtend is een politieagente lichtgewond geraakt tijdens een aanhouding bij een pand aan de Heesterpoort in de stad Groningen.

Een 30-jarige man uit de stad Groningen is aangehouden voor belediging, mishandeling dan wel poging zware mishandeling en wederspannigheid van een politieambtenaar in functie. Rond 10:30 uur was de politieagente in een pand aan de Heesterpoort aanwezig voor haar functie. De 30-jarige verdachte was even daarvoor het pand binnengelopen. Hij had daar geen afspraak en hem werd vriendelijk verzocht om het pand te verlaten. De man beledigde daarna de politieambtenaar in functie en bij de uitgang spuugde de man op de deurmat.

De politieagente zei buiten tegen hem dat hij was aangehouden voor belediging. Vervolgens viel de man de politieagente aan en raakte zij lichtgewond. De verdachte kon worden aangehouden met hulp van twee omstanders. De politiemedewerker heeft aangifte gedaan van belediging, mishandeling dan wel poging zware mishandeling en wederspannigheid. De verdachte zit vast voor nader onderzoek.

Reacties

reacties