Politie deelt beelden van brandstichter bij testlocatie van GGD in Emmen (video)

Geplaatst op 30 november 2021, om 21:08 uur

Emmen – Er zijn beelden van een onbekende man die op zaterdagavond 20 november 2021 brand heeft gesticht bij een GGD-teststraat in Emmen.

De brand veroorzaakte niet alleen schade, ook konden zo’n driehonderd mensen zich de volgende dag niet op deze locatie laten testen.

De brandstichter stak rond 19.15 uur doelbewust het vuur aan. Hij bracht daarbij ook een beveiliger in gevaar die zich in het pand aan de Van Schaikweg bevond. Gelukkig ontdekte de beveiliger de brand op tijd, nadat hij wat gerommel hoorde bij de roldeur.

Wie herkent de brandstichter?
De onbekende man op de camerabeelden heeft een lichte huidskleur, droeg een donkerkleurig muts en gedroeg zich opvallend rustig. Weet u meer? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn op 0800-6070. U kunt ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via M. op 0800-7000.

Twee VW’s Golf
De beveiliger zag ook drie Volkswagens Golf in de straat staan. De auto’s stonden geparkeerd met de koplampen aan in de richting van de testlocatie. Daarbij stonden ook mensen die naar de brand keken.
Het is vooralsnog onduidelijk of deze personen belangrijke getuigen waren of mogelijk iets met de brandstichting te maken hadden. Heeft u informatie over hen? Laat het de politie weten.

Reacties

reacties