Grote onrust op Grote Markt Groningen, charges uitgevoerd, politie bekogeld en winkels vernield (video)

Geplaatst op 21 november 2021, om 22:08 uur

Groningen – De politie en ME hebben zondagavond meerdere charges uitgevoerd op de Grote Markt in Groningen. Relschoppers pleegden vernielingen, gooiden met zwaar vuurwerk en stenen en vernielden meerdere ruiten van onder andere winkels en horecagelegenheden.

Eerder op de dag was er in de stad een coronaprotest, dat verliep zonder ernstige vergrijpen. In de loop van de avond werden op verschillende sociale media oproepen gedeeld om te gaan rellen in de stad. Veel jongeren kwamen hierop af.

De politie heeft op de Grote Markt en op de Vismarkt meerdere charges uit moeten voeren om de rust terug te brengen en de groepen te verspreiden. De politie is daarbij meerdere keren bekogeld met zwaar vuurwerk. Ook enkele winkeliers en horeca eigenaren zijn de dupe geworden van de relschoppers.

Het is niet bekend of en hoeveel aanhoudingen er zijn verricht. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Reacties

reacties