Groepjes jeugd in donkere kleding op straat in Groningen na oproep tot rellen

Geplaatst op 22 november 2021, om 22:00 uur

Groningen – Een dag na de rellen in de binnenstad van Groningen was het opnieuw onrustig in het centrum. Jeugd in donkere kleding liep in groepjes door de stad en politiebusjes en auto’s reden af en aan.

Na de rellen van zondagavond gingen er maandag in verschillende groepsapps opnieuw oproepen rond om ‘s avonds de straat op te gaan. Rond de Vismarkt en de Grote Markt was het tussen 20:00 uur en 22:00 uur onrustig.

Er waren veel mensen op de been in donkere kleren die rondjes liepen. Ondertussen maakten agenten foto’s van de identiteitsbewijzen van de aanwezigen samen met hun gezicht. De leeftijden verschillen van puber tot twintiger. Er klonken vuurwerkbommen in de omgeving, maar zodra de politie aan kwam rijden werd het stil. Agenten hielden af en toe mensen staande, voerden controles uit en deden preventieve fouilleringen.

Forse politie-inzet
De mobiele eenheid was groots aanwezig en ook tientallen agenten waren in de omgeving actief om de orde te handhaven. Of er aanhoudingen zijn verricht is nog niet bekend gemaakt.

Reacties

reacties