Brand in woonzorgcentrum Marijke Hiem in Heerenveen blijkt onderhoudswerkzaamheden

Geplaatst op 11 november 2021, om 11:30 uur

Heerenveen – Donderdagmorgen werden de hulpdiensten even na tien over elf ingeschakeld voor een melding van een woningbrand in een gebouw aan de H Hebbesstraat te Heerenveen.

Direct werd door de meldkamer opgeschaald naar middel-brand waarna twee tankautospuiten en een hoogwerker vanuit de brandweer werden aangestuurd. Ter plaatse aangekomen op het adres bleek er een brand te zijn ontstaan in het Marijke Hiem.

Door de brandweerlieden werd een verkenning gedaan in het pand. Het brandalarm ging daarbij wel af in het pand, maar er werd nog geen brandhaard aangetroffen. Het woonzorgcentrum werd ten tijde van de brandmelding ontruimd door de ingezette hulpverleners. Het onderzoek werd afgerond toen bleek dat onderhoudswerkzaamheden de melding hadden veroorzaakt.

Uit voorzorg kwam een ambulance ter plaatse. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

 

Reacties

reacties