Auto in beslag genomen door politie op A7 bij Drachten

Geplaatst op 9 november 2021, om 16:38 uur

Drachten – De politie heeft dinsdag op de A7 tussen Frieschepalen en Drachten een bestuurder van een Volkswagen Caddy aan de kant gezet.

De agenten werden door de bestuurder ingehaald en maakte door zijn rijgedrag een gehaaste indruk bij de politie. Bij het passeren van de verkeersborden van 90 en 70 km/u vanwege de werkzaamheden reed de bestuurder 128 km/u.

Door de politie werd de bestuurder staande gehouden. Bij de staande houding bleek dat het rijbewijs sinds vorige maand ongeldig is verklaard. Dit vanwege het niet betalen dan wel volgen van de cursus EMA. Deze was opgelegd vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs had hierop al ingeleverd moeten worden bij het CBR.

Tevens stond er nog een boetebedrag open van ruim 700 euro in verband eerder gepleegde verkeersovertredingen. Deze openstaande boete kon niet voldaan worden.

In overleg tussen de politie en de verkeersofficier is besloten om de Caddy in beslag te nemen. De verkeersofficier zal de zaak verder in behandeling nemen.

Reacties

reacties