Wel of geen verhuisservice inschakelen?

Geplaatst op 9 september 2021, om 18:41 uur

Regio – De een ziet een verhuisservice misschien als een overbodige luxe, terwijl de ander niet zonder zou kunnen. Of het in jouw geval nodig is, hangt van een aantal zaken af. We helpen je op weg.

Verhuizen is meer dan alleen je spullen van A naar B brengen. Er komt een hoop geregel gesjouw en inpakwerk bij kijken. Om dit allemaal iets te verlichten en versnellen kan een verhuisservice prettig zijn. Maar is het in jouw geval nodig?

In deze gevallen is een verhuisservice overbodig
– Beperkt budget:
Heb je een beperkt budget en heb je je geld momenteel hard nodig voor andere projecten, dan is een verhuisservice wellicht niet zo’n goed idee. In dat geval kun je het beste zelf een strakke planning maken, hulp in je eigen omgeving vragen en eventueel alleen een verhuisbusje huren of een aanhangwagen lenen.
– Gestructureerde persoonlijkheid:
Wanneer er een kleine structuurjunkie in jou schuilt dan kun je zo’n verhuizing waarschijnlijk ook wel prima zelf aan. Wellicht moet je wel wat extra spierballen inschakelen, maar met jouw organisatiekwaliteiten moet het allemaal wel goedkomen zonder professionele hulp.
– Control freak:
Ben je naast gestructureerd stiekem ook een beetje een controlfreak, dan vind je het waarschijnlijk sowieso heel lastig om dingen uit handen te geven. In dat geval is het zowel voor jouzelf als voor de verhuizers misschien wel fijner als je het zelf regelt.
– Om de hoek:
Bevindt je nieuwe huis zich een paar straten verderop? Ook dan is een verhuisservice een tikkie overdreven. Een paar keer heen en weer rijden en je bent er waarschijnlijk wel.

Is één of meer van de bovenstaande punten op jou van toepassing, dan kun je het dus wel zonder verhuisservice. Verdiep je in dat geval wel goed in praktische verhuistips om de verhuisdag én vooral de aanloop naar die verhuisdag zo soepel mogelijk te laten verlopen.

In deze gevallen is een verhuisservice wél aan te raden
– Weinig tijd:
Verhuizen brengt al een hoop stress met zich mee, maar als het onder een behoorlijke tijdsdruk moet gebeuren is dat nog vele malen stressvoller. Als je voor een bepaalde tijd het oude huis leeg en schoon moet hebben dan kan een verhuisservice een heel fijn redmiddel zijn. Je kunt er zelfs voor kiezen dat de verhuizers je helpen met inpakken.
– Zware en onhandige objecten:
Moeten er zware en onhandige objecten verhuisd worden en denk je dit niet te kunnen tillen met wat hulp van buren of vrienden? Dan is het verstandig een verhuisservice in te schakelen. Zij hebben de juiste spullen, genoeg ervaring en net even wat beter inzicht in het vervoeren van zware en onhandige objecten.
– Veel spullen
Moeten er veel spullen verhuisd worden? Ook dan is het wel zo prettig om in ieder geval een verhuisbus te huren, zodat je zo min mogelijk heen en weer moet rijden. Je kunt zelf aangeven of je hier ook nog een chauffeur en inlaadhulp bij nodig hebt, maar als het echt veel spullen zijn is dat wel aan te raden.
– Grote afstand
Zoals we eerder al aangaven is het misschien wat overbodig om een verhuisservice in te schakelen als je twee straten verderop gaat wonen. Maar wanneer de afstand wat groter is, is een verhuisservice wel zo prettig. Zeker hier in het Noorden zijn de afstanden onderling vaak wat groter.

Verhuisservice inschakelen
Kies je toch voor een verhuisservice? Vergelijk dan eerst verschillende bedrijven met elkaar voor je er eentje inschakelt. Zowel qua prijs, als qua service en klantwaarderingen kan er behoorlijk verschil in zitten. Je kunt hier verhuisbedrijven in Nederland met elkaar vergelijken, maar zeker wanneer je in het Noorden blijft is het handig om vershuisbedrijven in je eigen regio te zoeken, in verband met de voorrijkosten en transportkosten. Verhuis je van of naar Leeuwarden? Kijk dan hier voor verhuisbedrijven in Leeuwarden.

Foto: Pexels

Reacties

reacties