Man aangehouden voor verdenking van faciliteren professionele hennepteelt

Geplaatst op 27 september 2021, om 19:34 uur

Groningen – De politie heeft maandagochtend een 59-jarige man uit de gemeente Groningen aangehouden op verdenking van het faciliteren van de professionele hennepteelt.

In hetzelfde onderzoek zijn doorzoekingen gedaan in een woning aan de Zuiderweg in Groningen en in een growshop op een bedrijventerrein in Assen. De politie heeft een caravan, een auto en een heftruck in beslag genomen.

De politie kwam de verdachte op het spoor bij eerder onderzoek rond een (opgerolde) hennepkwekerij in de stad Groningen. De man is maandagochtend aangehouden vanwege het faciliteren van de professionele hennepteelt. Zo werd er een inval gedaan in een growshop op een bedrijventerrein in Assen, waar een groot aantal goederen werd aangetroffen, waarmee professionele hennepkwekerijen kunnen worden gerealiseerd.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de verdachte bij het faciliteren van hennepteelt financieel voordeel heeft verkregen. Daarom heeft de politie conservatoir beslag gelegd op de caravan en een auto van de verdachte. Ook is er een heftruck in beslag genomen. De verdachte is aangehouden en voor nader verhoor ingesloten.

Newton
De aanhouding is verricht binnen het project Newton, dat bestaat uit drie interventieteams die zich in Noord-Nederland richten op het aanpakken van drugscriminaliteit en ondermijning. Deze teams richten zich op misdaad met grote maatschappelijke effecten en invloed op de veiligheid en leefbaarheid in wijken en buurten. Binnen zo’n interventieteam werken verschillende specialisten, zoals tactisch rechercheurs, agenten van basisteams, financiële en digitale specialisten, samen. “Zij beoordelen de informatie vanuit hun eigen expertise”, zegt teamleider Heidi de Voogd, namens Newton. “We besluiten vervolgens in gezamenlijkheid met elkaar welke interventies nodig zijn. Dat betekent dat we in een onderzoek met een ondermijnend karakter, zoals vandaag, snel en adequaat kunnen handelen.”

Onderzoek gaat door
Het onderzoek naar deze verdachte en zijn betrokkenheid bij het faciliteren van professionele hennepteelt is met de aanhouding nog niet afgerond. Newton doet verder onderzoek naar de verdachte uit Groningen en de hennepteelt. “Iedere interventie levert weer meer kennis en informatie op”, zegt De Voogd. “Dat kunnen we in dit onderzoek en in andere onderzoeken naar criminele organisaties met een ondermijnend karakter weer gebruiken.”

Melden helpt
Misdaad mag niet lonen! Criminelen verdienen op een illegale manier geld, betalen daarover geen belasting en weten vaak extra geld te verdienen door het geld te investeren. Doet iemand in uw omgeving uitgaven die niet bij zijn of haar inkomen past? Vermoedt u dat er iets meer aan de hand is? Meld dit dan! Dat kan via 0900-8844.

Melden kan ook anoniem. Meld Misdaad Anoniem (MMA) is een gegarandeerd anoniem meldpunt, dat autonoom is en niet verbonden is aan de politie. Alle informatie die je via MMA deelt, wordt zodanig verwerkt dat het niet naar iemand te traceren is. Dus ook als je je in een telefoongesprek met een medewerker per ongeluk verspreekt, wordt dit niet doorgespeeld naar de politie.

Om in contact te komen met Meld Misdaad Anoniem bezoek je de website www.meldmisdaadanoniem.nl, waar je (uiteraard anoniem) een tipformulier kunt invullen. De andere mogelijkheid is een telefoontje naar 0800-7000.

Reacties

reacties